האתר הזה נמצא בשלבי פיתוח, ואנחנו עובדים על שיפורו. נשמח לשמוע את דעתך! אם נתקלת בבעיה או יש לך הצעה לשיפור, אנא שלח לנו מייל לכתובת: gilhadad.breakingthecycle@gmail.com

אני משקיע חובב. האמור כאן אינו מהווה ייעוץ מקצועי או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל המסתמך על תכני המאמר מבלי להיוועץ בבעל הרישיון המתאים עושה זאת על אחריותו בלבד.

אני משקיע חובב. האמור כאן אינו מהווה ייעוץ מקצועי או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל המסתמך על תכני המאמר מבלי להיוועץ בבעל הרישיון המתאים עושה זאת על אחריותו בלבד.

שאלות נפוצות

הישיבה הופכת את דמי הכיס לכלי חינוכי, מאפשרת לילד ללמוד על כסף באופן עצמאי בעזרת הדרכה, ומראה לו שההורים משקיעים בו זמן, מעבר לכסף.

מומלץ להתחיל בשאלה אם יש לילד נושאים שהוא רוצה לדבר עליהם, לאחר מכן לשאול על התנהלותו עם דמי הכיס שקיבל, מה קנה, כמה נשאר, ולדון על חיסכון והשקעות.

חשוב להימנע מדיון בנושאים הקשורים להתנהגות שלילית של הילד או נזיפות. המטרה היא חינוך פיננסי, ולא שימש כמקום לביקורת.

יש לקבוע זמן מוגדר לישיבה ביומן, לבחור מקום שקט ורגוע ללא הסחות דעת כמו טלוויזיה או טלפונים, וליצור אווירה נינוחה ורצינית.

דרך הכנסות וההוצאות של הילד ניתן ללמוד על מה הוא אוהב, מה חשוב לו, מה הוא רוצה ומה הוא מתכנן.

מנהלים ישיבה טקס קבלת דמי הכיס

מנהלים ישיבה - "טקס" קבלת דמי הכיס

גיל חדד

גיל חדד

בלוגר פיננסי

4.84 דקות קריאה
פורסם: 2024-03-25

דמי כיס הם שיעור לחיים, מהחשובים ביותר שאתם יכולים לתת לילדים שלכם.

אם כבר החלטתם לתת דמי כיס לילד שלכם, קבעתם סכום ותדירות ובניתם הסכם - אתם במסלול הנכון! אבל כדי לבנות אצל ילדים הרגלים נכונים ביחס לכסף אתם רק בחצי הדרך. דמי כיס זה תהליך לימוד של שנים!

שימוש לא נכון בדמי כיס יכול יכול ליצור את האפקט ההפוך, לייצר חוויה שלילית במפגש הראשון של הילד עם כסף.

מדוע צריכים לנהל ישיבה עם הילד כל פעם שהוא מקבל דמי כיס?

שיעור בתחפושת

על מנת להפוך את דמי הכיס לכלי חינוכי צריכים להיות גם ״שיעורים״.

הסוד בעבודה עם ילדים הוא שאסור להם להבין שמנסים ללמד אותם משהו. מטרת ה״ישיבה״, טקס קבלת דמי כיס, היא בדיוק בשביל זה! אנחנו עושים לילד שיעור בלי שהוא יבין שאנחנו בכלל מנסים ללמד אותו משהו.

אנחנו רוצים שהוא יבין וילמד לבד. בשביל זה הוא צריך הדרכה.

רצינות

דמי כיס זה עניין בכל גיל, דמי כיס הם חופש מצד אחדו אחריות מצד שני

אם אנחנו רוצים שהילד יקח את דמי הכיס ברצינות אנחנו צריכים להראות לו שאנחנו רציניים לגביהם. לנו כהורים יש 2 משאבים אותם אנחנו יכולים להעניק לילדים שלנו: זמן וכסף.

את הכסף הם מקבלים - דמי הכיס. עכשיו אנחנו נראה להם שאנחנו גם משקיעים בהם זמן!

לא רק אנחנו אלה שמשקיעים, גם הילד שמקבל את דמי הכיס יהיה חייב להשקיע בחזרה. אנחנו דורשים ממנו רק את הזמן לאותה הישיבה. זה אמור להיות חלק מההסכם ביניכם.

אתם משקיעים זמן ומקבלים זמן בחזרה מהילד, ככה אתם תראו בעיניו קצת יותר מזוג ארנקים עם רגליים😅.

איך הישיבה צריכה להראות?

אותה ישיבה עם הילד צריכה להיראות בדיוק כמו כל ישיבה שאתם עושים בצורה מסודרת בעבודה.

קובעים זמן ברור

ישיבה ביומן. גם אם לילד עדיין אין מייל ויומן - אתם קובעים אותה ביומן שלכם.

כדאי לבחור זמן שהילד ערני וקשוב. אחרי ארוחת ערב נראה לי זמן טוב, אבל כל משפחה וסדר היום שלה. חשוב מאוד שזה יהיה זמן שגם אתם פנויים בו.

אני הייתי מראש מגדיר חצי שעה ביומן - למרות שמדובר בכמה דקות, אבל אם יש נושא שחשוב לדבר עליו, חשוב שתדעו מראש שיש לכם את הזמן והפניות.

מיקום וסביבה

הישיבה צריכה להיות במקום שקט ורגוע.

במטבח או בסלון, אולי אם יש חדר עבודה זה גם יכול להיות רעיון טוב. מה שהכי חשוב, בלי הסחות דעת כמו טלוויזיה או טלפונים, אתם מוזמנים גם לפתוח לפטופ.

חשוב שהאווירה תהיה נינוחה ורצינית ללא הסחות דעת.

על מה מדברים?

אני חושב שכדאי להתחיל עם לשאול את הילד אם יש משהו שהוא רוצה לדבר עליו.

אני רואה את הישיבה הזאת כערוץ נוסף שנפתח עם הילד. כמה הזדמנויות באמת יש לנו ככה לדבר עם הילדים כשהם בקשב מלא? אז מתחילים בילד, בלי קשר לכסף. יכול להיות שיש משהו שהוא רוצה כבר לספר או לשאול תקופה ולא ראה איך הוא מגיע לזה , אז הנה ההזדמנות אז כדאי להתחיל משם.

אחרי שבדקתם עם הילד אם יש נושא שהוא רוצה לדבר עליו, צריך לשאול שאלות לגבי התקופה האחרונה (מאז קבלת דמי הכיס הקודמים).

שאלות בסגנון:

  • איך הוא הסתדר?
  • מה הוא קנה?
  • כמה נשאר לו?
  • האם יש משהו גדול שהוא רוצה לקנות מעוניין לחסוך בשבילו (תלוי בגיל הילד).
  • האם נראה לו שהוא מסתדר או שעדיף לתתלו יותר סכום גדול יותר ולהקטין את התדירות, ניתן לקרוא יותר בהרחבה במאמר: איך יודעים כמה לתת ובאיזו תדירות?

כמובן שהשאלות משתנות בהתאם לגיל הילד. את הישיבה יש לנצל לשיח על חיסכון והשקעות (אכתוב מאמר נפרד על כל אחד מהם).

אחת לכמה ישיבות אני ממש ממליץ להיכנס יחד עם הילד ל״חיסכון לכל ילד״ שלו ולראות מה קרה שם לסכום.

כן, כבר בגיל צעיר לחשוף אותו לעולם ההשקעות. להראות לו איך כל חודש קצת כסף נכנס לשם והכסף עובד. לפעמים מרוויח ולפעמים מפסיד, אבל בטווח הארוך ככל הנראה שהוא ירוויח.

באותה שיחה אתם יכולים להסביר (לא חייבים) שגם לכם יש השקעה כזאת, הפנסיה שלכם, שכל חודש נכנס אליה כסף. בלי כמובן לחשוף אותו למספרים.

את הישיבה צריך לנצל גם בשביל לדבר על חיסכון.

על מה לא מדברים?

מטרת הישיבה היא חינוך פיננסי ולא חינוך.

אני חושב שהישיבה היא מקום בו משתדלים להתרכז יותר בהתנהלות עם כסף ופחות על עניינים של התנהגות שלילית, זאת לא במה לנזיפות. אם תהפכו את התהליך לתהליך לא נעים - אתם פשוט תפספסו בגדול. אם יש לכם משהו חשוב להגיד לילד במיוחד אם מדובר בדבר שלילי, תעשו זאת בהזדמנות אחרת או בסוף הישיבה, אחרי שהיא תסתיים והילד יקבל את דמי הכיס שלו - רק אז.

אנחנו חייבים לנתק את הקשר בין ההתנהגות של הילד לבין קבלת דמי כיס. כתבתי על כך בהרחבה במאמר על ההסכם.

מסקנות:

דמי כיס הם שיעור חשוב, אחד הכלים הטובים ביותר להכין את הילדים לעולם האמיתי להתנהל עם כסף כמו שצריך.

אותה ישיבה, ״טקס״, זה הזמן שלכם באמת ללמד ולהכין את הילד לחיים האמיתיים, שלב אחרי שלב. אתם משדרים רצינות, אחריות והכי חשוב - הילד לומד מבלי להבין שהוא בכלל נמצא בשיעור. זאת גם הזדמנות מצויינת לערוץ נוסף עם הילד. אתם ההורים יכולים לגלות עולם שלם על הילד שלכם רק באמצעות שאלות בסיסיות על התנהלות כלכלית.

יצא לי פעם להיות בדיון מאוד מעניין, שאלו אחד אחד מהמשתתפים מה זה כסף בשבילו. מישהי אחת, רואת חשבון אם אני זוכר נכון, אמרה שכסף הוא סיפור. דרך הכנסות והוצאות של אדם אנחנו יכולים ללמוד בדיוק מה הוא אוהב, מה חשוב לו, מה הוא רוצה ומה הוא מתכנן. אני מאוד התחברתי לזה.

אל תפספסו את ההזדמנות להכיר את הילדים שלכם טוב יותר! בהצלחה!

גיל חדד

גיל חדד

בלוגר פיננסי

שמי גיל חדד, ואני עוזר להורים להעניק לילדיהם חינוך פיננסי – נושא חשוב שלמדתי בעצמי דרך ניסיון החיים. בעקבות השינוי שעברתי בגיל 30, צברתי ידע נרחב בניהול פיננסי, השקעות ותכנון כלכלי, ומאז אני מתמקד בלשתף את הידע הזה עם אחרים. המטרה שלי היא לעזור להורים להעביר לילדיהם כלים פיננסיים שיעזרו להם להצליח כלכלית ולחזק את הקשר המשפחתי.

למידע נוסף עליי

איך לדעת לדבר עם הילדים על כסף

בסדנה חינמית להורים תקבלו כלים מעשיים שיעזרו לכם ללמד את הילדים איך להתנהל עם כסף נכון מגיל צעיר. נתחיל בשיחה קצרה ונבדוק יחד איך תוכלו להפוך חינוך פיננסי לחלק מהיומיום

התחילו לקרוא ולהכיר את הגישה שלי
גיל חדד

לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות - אז איך תוודאו שלילדים שלכם יהיה עתיד פיננסי חכם יותר?

הורים רבים לא קיבלו חינוך פיננסי בילדות - וזה לא מפתיע שהם מתקשים ללמד את הילדים שלהם איך להתנהל נכון עם כסף. בלי הכלים הנכונים, קל להעביר הלאה את אותן טעויות שעשינו בעצמנו. אבל זה לא חייב להיות ככה. הגיע הזמן לשבור את המעגל, להעניק לילדים חינוך פיננסי נכון - ולתת להם את הכלים להצלחה בעתיד.

1

אתם לא בטוחים מתי ואיך להתחיל לדבר עם הילדים על כסף

אתם יודעים שחינוך פיננסי לילדים זה חשוב, אבל מתי ואיך מתחילים? האם זה בדמי כיס? איך מסבירים להם מה זה חיסכון? ומה עושים כשהם רוצים לקנות כל שטות שהם רואים? בלי תכנית ברורה, הכל מרגיש מבולגן ואתם לא בטוחים איך לגשת לנושא.

2

אתם בעצמכם לא בטוחים אם אתם מתנהלים כלכלית נכון

אם אף אחד לא לימד אתכם איך להתנהל עם כסף, איך תדעו שאתם מעבירים את הידע הנכון לילדים שלכם? אתם אולי מנסים ללמד אותם לחסוך, אבל מרגישים שהם קולטים את ההרגלים הכלכליים שלכם – לטוב ולרע.

3

הילדים שלכם חושבים שכסף גדל על עצים

הם מבקשים דברים בלי לחשוב פעמיים, לא מבינים למה אי אפשר לקנות הכל עכשיו ומתקשים לדחות סיפוקים. מבחינתם, הכסף פשוט קיים – הם לא רואים את הקשר בין עבודה, הכנסה והוצאות. אתם מרגישים שהצרכנות שלהם מונעת מהשפעה חיצונית – פרסומות, חברים, טרנדים – ואין להם כלים להבין שכסף הוא משאב מוגבל שצריך לדעת איך לנהל.

ארגז כלים לחינוך פיננסי

אם לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות, זה לא אומר שגם הילדים שלכם צריכים לגדול בלי הבנה כלכלית. אני מאמין שחינוך פיננסי מתחיל מההורים - וכשאתם רוכשים את הכלים הנכונים, אתם יכולים להעביר אותם הלאה לילדים שלכם, בצורה פשוטה, מעשית ומותאמת לחיים האמיתיים.

בסדנה תקבלו כלים מעשיים, גישה מובנית וקלה ליישום, ותלמדו איך להפוך את נושא הכסף לחלק טבעי מהשיח המשפחתי. נעסוק בנושאים כמו דמי כיס, חיסכון, צרכנות נבונה ודחיית סיפוקים - כדי שתוכלו להעניק לילדים שלכם הבנה פיננסית בריאה שתשמש אותם לכל החיים.

הורים מדברים על כסף עם הילד שלהם

למה לבחור בנו? לתת לילדים שלכם יתרון לכל החיים

קל

גישה מעשית ופשוטה ליישום

אנחנו יודעים שאתם עסוקים, ולכן יצרנו סדנה שממוקדת בכלים יומיומיים שתוכלו ליישם בבית מיד. לא צריך ידע מוקדם בכלכלה – רק רצון להעניק לילדים הבנה פיננסית נכונה שתחסוך להם טעויות בעתיד.

ילדים

פתרון שמתאים לכל גיל ולכל משפחה

בין אם הילדים שלכם בני 5 או 15, הסדנה מספקת כלים שמתאימים לכל שלב בהתפתחות שלהם. תלמדו איך לדבר עם ילדים על כסף בגיל הרך, ואיך ללוות אותם כשהם מתחילים להתנסות בהתנהלות פיננסית עצמאית.

מעניין

חינוך פיננסי חווייתי ומעורר סקרנות

אנחנו לא מאמינים בהרצאות תאורטיות – אלא בלמידה דרך חוויות. בסדנה שלנו תלמדו איך להפוך את החינוך הפיננסי לחלק טבעי מהשיח בבית, דרך משחקים, סיפורים, ודוגמאות מעשיות שידברו לילדים שלכם בשפה שלהם.

כך תהפכו חינוך פיננסי לחלק מהיומיום שלכם

1

הבנה ובניית יסודות - למה חינוך פיננסי כל כך חשוב?

בשלב הראשון נכיר את עקרונות החינוך הפיננסי, נבין למה ילדים צריכים ללמוד על כסף מגיל צעיר, ואיך אנחנו כהורים יכולים להיות דוגמה אישית טובה להתנהלות כלכלית נכונה.

2

כלים מעשיים - איך ללמד ילדים להתנהל עם כסף?

נקבל כלים פרקטיים ופשוטים להטמעת חינוך פיננסי בבית: איך לדבר עם ילדים על כסף, איך לתת דמי כיס בצורה חכמה, איך ללמד חיסכון ודחיית סיפוקים, ואיך להפוך את כל זה לחלק טבעי מהשיח היומיומי.

3

תרגול והתאמה לגיל הילד - איך הופכים את זה לחוויה?

נלמד איך להתאים את המסרים הפיננסיים לפי גיל הילד, נשתמש במשחקים ובפעילויות חווייתיות שיגרמו לילדים ללמוד מתוך עניין והנאה, ונגלה איך לשלב חינוך פיננסי בכל סיטואציה משפחתית.

4

יישום ביום-יום - איך הופכים ידע לפעולה?

כדי שהחינוך הפיננסי לא יישאר בגדר רעיון, נבנה תכנית יישומית שתאפשר לכם לשלב את הכלים שקיבלתם בסדנה בחיי המשפחה, כך שהילדים שלכם יתחילו לפתח הרגלים פיננסיים בריאים שילוו אותם כל החיים.

שלבים

איך לדעת לדבר עם הילדים על כסף

אם לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות, זה לא אומר שגם הילדים שלכם צריכים לגדול בלי הבנה כלכלית.

משפחה שמחה