האתר הזה נמצא בשלבי פיתוח, ואנחנו עובדים על שיפורו. נשמח לשמוע את דעתך! אם נתקלת בבעיה או יש לך הצעה לשיפור, אנא שלח לנו מייל לכתובת: gilhadad.breakingthecycle@gmail.com

אני משקיע חובב. האמור כאן אינו מהווה ייעוץ מקצועי או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל המסתמך על תכני המאמר מבלי להיוועץ בבעל הרישיון המתאים עושה זאת על אחריותו בלבד.

צריך לעבוד קשה בשביל כסף

צריך לעבוד קשה בשביל כסף

גיל חדד

גיל חדד

בלוגר פיננסי

4.32 דקות קריאה
פורסם: 2024-07-22

במהלך החיים שלי יצא לי לשמוע לא מעט שטויות על כסף - לפחות היום אני מבין את זה.

אמנם לא מההורים שלי - הם פשוט מעולם לא דיברו על כסף, בטח שלא איתי ולא בינם לבין עצמם (לפחות לא שיצא לי לשמוע 🙂). בכל מקרה יצא לי לשמוע בסביבה שלי לא מעט ״מיתוסים״ על כסף.

למילים יש כוח עצום

״צריך לעבוד קשה בשביל כסף״ מה המשפט הזה בעצם אומר?

אם לא נעבוד קשה לא נרוויח.

צריך לעבוד קשה בשביל כסף.

אם כסף בא בקלות משהו כנראה לא כשורה.

אם תספרו לילדים שלכם שכסף ועושר הם רק חלומות שלא ניתן או שממש קשה להשיג אותם, נחשו מה, ככל הנראה הם לא ישיגו אותם. למילים יש כוח! זאת אחת הסיבות שמדברים על ״התפתחות אישית״ כל הזמן מדברים על ה״סביבה״ שלנו. הסביבה שלנו מורכבת מאנשים שאנחנו מדברים איתם - חברים קרובים ומשפחה.

קצת מציאות

מי עובד קשה יותר - קופאי בסופר או מתכנתת?

קופאי בסופר:

יושב מספר שעות על כיסא (פעם עמדו) מעביר מוצרים, רוב הזמן המוחלט מול לקוחות שמתחלפים בלי סוף, הפסקות מדודות בדקות, בלי יכולת לעשות דבר מלבד לשרת את אותם הלקוחות - למעט הדקות הבודדות בהן אין תור.

מתכנתת:

חלק מהזמן עובדת מהבית, יום סופר גמיש, בזמן העבודה היא יכולה לשמוע מוזיקה או פודקאסטים. אם פונים אליה בסלאק (אפליקציה של הייטקיסטים) והיא עונה אחרי 10 דקות - זה סופר לגיטימי. הדאגה העיקרית שלה ביום היא מאיפה להזמין צהריים וכל שאלה שיש לה היא פשוט צריכה לפנות לצ'אט GPT שיעשה 90% מהעבודה בשבילה.

מי מרוויח יותר? כנראה המתכננת - בערך פי 3 וחצי ברוטו ופי 2.5 נטו, ואנחנו מדברים על אחת עם ממש מעט שנות ניסיון - הקופאי יכול להיות כבר 15 שנים במקצוע. אני כלל לא מחשיב את קרן ההשתלמות שלה, מניות/אופציות בחברה, תן ביס/סיבוס על סה״כ 800 ש״ח לפחות וכמעט כל שטות שהיא תרצה שתהיה במטבח החברה.

בשביל כסף צריך לעבוד חכם, לא קשה.

למעשה זה עובד ממש ביחס הפוך - ככל שאתה מרוויח יותר אתה עובד פחות קשה פיזית.

יש לזה עוד אין סוף דוגמאות. עזבו הייטק - לא חוכמה, שם הכל בהגזמה, אני מדבר מניסיון. תחשבו על אותו קופאי ועל הבוס שלו - זה שיושב בקופה הגדולה שמתעסק רק בהחזרות. עכשיו תחשבו על המנהלת שלו - זאת שכנראה יושבת באיזה משרד מחוץ לכאוס של הסופר וכו כו. ככל שמרוויחים יותר, עובדים פיזית פחות.

שיעור לחיים

תעבדו חכם!

אם תתנו לי גרזן ו - 8 שעות לחטוב עץ, 6 מהן אשחיז את הגרזן.

- אברהם לינקולן, הנשיא ה 16 של ארה״ב, תרגום חופשי שלי מאנגלית.

הרעיון הוא לעבוד חכם, לתכנן נכון.

בעולם שלנו - היכולת ללמוד (ועדיף לבד), רכישת כישורים והתפתחות הם ההשחזה של הגרזן. השאיפה אמורה להיות איך ניתן להרוויח כמה שיותר בכמה שפחות זמן ומאמץ - ככה עם הזמן הנוסף שיש לנו נוכל לחשוב איך להרוויח יותר או פשוט להנות.

זמן, יותר נכון אנרגיה היא המשאב החשוב ביותר שלנו - אנחנו צריכים להשתמש בו בחוכמה.

אפקט הריבית דריבית

השקעה בעצמך היא בדיוק כמו כל השקעה אחרת - היא עובדת על אותם עקרונות בדיוק.

כאן, בשונה מכסף - אנחנו מקבלים פה אפקט ריבית דריבית על זמן!

ככל שתעבוד בעבודה קשה ופחות מתגמלת יהיה לכם פחות זמן ואנרגיה להתפתח, לרכוש כישורים חדשים ולמצוא דרך יעילה יותר להרוויח יותר - בפחות זמן ופחות מאמץ.

ההתחלה היא הקשה ביותר - אבל ככל שתשקיעו יותר זמן בלמידה, רכישת כישורים נוספים והתפתחות, יהיה לכם קל יותר למצוא עיסוק מכניס יותר ומעייף פחות. ואז נחשו מה? יהיה לכם יותר זמן ויותר אנרגיה להמשיך ללמוד ולהתפתח ואז לשפר עוד יותר את ההכנסה שלכם וכו'. צריך רק לעבור את המשוכה הראשונה. אחר כך, כל שלב הולך ונהיה קל יותר.

האמת הפחות נעימה

הכי קל זה להתקרבן.

להגיד כמה החיים קשים ושאין לנו זמן לדבר (להוציא באמת מציאות של אסון כזה או אחר). אני מדבר על היום יום שלנו - שגרה. לרובנו אין את הכוח, הזמן והאנרגיה להתפתח ולהתייעל. אחר כך אנחנו מספרים לעצמנו וגם לילדים שלנו שצריך לעבוד קשה בשביל כסף.

תהיו כנים עם עצמכם, באמת,

כמה זמן יצא לכם להשקיע בעצמכם לשיפור התעסוקה שלכם?

איזה קורסים למדתם? אילו כישורים רכשתם?

כמה שעות הייתם ברשתות ״החברתיות״?

כמה שעות ביום אתם מול הנטפליקס או החדשות?

מה אתם עושים בזמן הפנוי שלכם - אפילו אם יש מעט ממנו. תחשבו שאת הזמן הזה הייתם יכולים להחליף בהקשבה לפודקאסט על נושא שמעניין אתכם ואפשר אולי להפוך אותו למוצר שיכניס כסף.

במקום אותן שעות מול הטלוויזיה אולי חלק מהזמן הזה היה אפשר להשקיע בללמוד משהו חדש שיכול לעזור לכם להתקדם בעבודה הנוכחית או בכלל להחליף את המקצוע?

בנימה אישית

בואו ונפסיק לספר שטויות ומיתוסים לילדים שלנו.

דיי להשתמש במשפטים גודעי חלומות. תחילה אנחנו צריכים להבין שאותם משפטים שאנחנו אומרים - עובדים קודם כל עלינו ואז עוד משפיעים על הילדים שלנו - ככה שהם יצאו בדיוק עם אותם פחדים ואמונות שלנו.

גיל חדד

גיל חדד

בלוגר פיננסי

שמי גיל חדד, ואני עוזר להורים להעניק לילדיהם חינוך פיננסי – נושא חשוב שלמדתי בעצמי דרך ניסיון החיים. בעקבות השינוי שעברתי בגיל 30, צברתי ידע נרחב בניהול פיננסי, השקעות ותכנון כלכלי, ומאז אני מתמקד בלשתף את הידע הזה עם אחרים. המטרה שלי היא לעזור להורים להעביר לילדיהם כלים פיננסיים שיעזרו להם להצליח כלכלית ולחזק את הקשר המשפחתי.

למידע נוסף עליי

איך לדעת לדבר עם הילדים על כסף

בסדנה חינמית להורים תקבלו כלים מעשיים שיעזרו לכם ללמד את הילדים איך להתנהל עם כסף נכון מגיל צעיר. נתחיל בשיחה קצרה ונבדוק יחד איך תוכלו להפוך חינוך פיננסי לחלק מהיומיום

התחילו לקרוא ולהכיר את הגישה שלי
גיל חדד

לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות - אז איך תוודאו שלילדים שלכם יהיה עתיד פיננסי חכם יותר?

הורים רבים לא קיבלו חינוך פיננסי בילדות - וזה לא מפתיע שהם מתקשים ללמד את הילדים שלהם איך להתנהל נכון עם כסף. בלי הכלים הנכונים, קל להעביר הלאה את אותן טעויות שעשינו בעצמנו. אבל זה לא חייב להיות ככה. הגיע הזמן לשבור את המעגל, להעניק לילדים חינוך פיננסי נכון - ולתת להם את הכלים להצלחה בעתיד.

1

אתם לא בטוחים מתי ואיך להתחיל לדבר עם הילדים על כסף

אתם יודעים שחינוך פיננסי לילדים זה חשוב, אבל מתי ואיך מתחילים? האם זה בדמי כיס? איך מסבירים להם מה זה חיסכון? ומה עושים כשהם רוצים לקנות כל שטות שהם רואים? בלי תכנית ברורה, הכל מרגיש מבולגן ואתם לא בטוחים איך לגשת לנושא.

2

אתם בעצמכם לא בטוחים אם אתם מתנהלים כלכלית נכון

אם אף אחד לא לימד אתכם איך להתנהל עם כסף, איך תדעו שאתם מעבירים את הידע הנכון לילדים שלכם? אתם אולי מנסים ללמד אותם לחסוך, אבל מרגישים שהם קולטים את ההרגלים הכלכליים שלכם – לטוב ולרע.

3

הילדים שלכם חושבים שכסף גדל על עצים

הם מבקשים דברים בלי לחשוב פעמיים, לא מבינים למה אי אפשר לקנות הכל עכשיו ומתקשים לדחות סיפוקים. מבחינתם, הכסף פשוט קיים – הם לא רואים את הקשר בין עבודה, הכנסה והוצאות. אתם מרגישים שהצרכנות שלהם מונעת מהשפעה חיצונית – פרסומות, חברים, טרנדים – ואין להם כלים להבין שכסף הוא משאב מוגבל שצריך לדעת איך לנהל.

ארגז כלים לחינוך פיננסי

אם לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות, זה לא אומר שגם הילדים שלכם צריכים לגדול בלי הבנה כלכלית. אני מאמין שחינוך פיננסי מתחיל מההורים - וכשאתם רוכשים את הכלים הנכונים, אתם יכולים להעביר אותם הלאה לילדים שלכם, בצורה פשוטה, מעשית ומותאמת לחיים האמיתיים.

בסדנה תקבלו כלים מעשיים, גישה מובנית וקלה ליישום, ותלמדו איך להפוך את נושא הכסף לחלק טבעי מהשיח המשפחתי. נעסוק בנושאים כמו דמי כיס, חיסכון, צרכנות נבונה ודחיית סיפוקים - כדי שתוכלו להעניק לילדים שלכם הבנה פיננסית בריאה שתשמש אותם לכל החיים.

הורים מדברים על כסף עם הילד שלהם

למה לבחור בנו? לתת לילדים שלכם יתרון לכל החיים

קל

גישה מעשית ופשוטה ליישום

אנחנו יודעים שאתם עסוקים, ולכן יצרנו סדנה שממוקדת בכלים יומיומיים שתוכלו ליישם בבית מיד. לא צריך ידע מוקדם בכלכלה – רק רצון להעניק לילדים הבנה פיננסית נכונה שתחסוך להם טעויות בעתיד.

ילדים

פתרון שמתאים לכל גיל ולכל משפחה

בין אם הילדים שלכם בני 5 או 15, הסדנה מספקת כלים שמתאימים לכל שלב בהתפתחות שלהם. תלמדו איך לדבר עם ילדים על כסף בגיל הרך, ואיך ללוות אותם כשהם מתחילים להתנסות בהתנהלות פיננסית עצמאית.

מעניין

חינוך פיננסי חווייתי ומעורר סקרנות

אנחנו לא מאמינים בהרצאות תאורטיות – אלא בלמידה דרך חוויות. בסדנה שלנו תלמדו איך להפוך את החינוך הפיננסי לחלק טבעי מהשיח בבית, דרך משחקים, סיפורים, ודוגמאות מעשיות שידברו לילדים שלכם בשפה שלהם.

כך תהפכו חינוך פיננסי לחלק מהיומיום שלכם

1

הבנה ובניית יסודות - למה חינוך פיננסי כל כך חשוב?

בשלב הראשון נכיר את עקרונות החינוך הפיננסי, נבין למה ילדים צריכים ללמוד על כסף מגיל צעיר, ואיך אנחנו כהורים יכולים להיות דוגמה אישית טובה להתנהלות כלכלית נכונה.

2

כלים מעשיים - איך ללמד ילדים להתנהל עם כסף?

נקבל כלים פרקטיים ופשוטים להטמעת חינוך פיננסי בבית: איך לדבר עם ילדים על כסף, איך לתת דמי כיס בצורה חכמה, איך ללמד חיסכון ודחיית סיפוקים, ואיך להפוך את כל זה לחלק טבעי מהשיח היומיומי.

3

תרגול והתאמה לגיל הילד - איך הופכים את זה לחוויה?

נלמד איך להתאים את המסרים הפיננסיים לפי גיל הילד, נשתמש במשחקים ובפעילויות חווייתיות שיגרמו לילדים ללמוד מתוך עניין והנאה, ונגלה איך לשלב חינוך פיננסי בכל סיטואציה משפחתית.

4

יישום ביום-יום - איך הופכים ידע לפעולה?

כדי שהחינוך הפיננסי לא יישאר בגדר רעיון, נבנה תכנית יישומית שתאפשר לכם לשלב את הכלים שקיבלתם בסדנה בחיי המשפחה, כך שהילדים שלכם יתחילו לפתח הרגלים פיננסיים בריאים שילוו אותם כל החיים.

שלבים

איך לדעת לדבר עם הילדים על כסף

אם לא קיבלתם חינוך פיננסי בילדות, זה לא אומר שגם הילדים שלכם צריכים לגדול בלי הבנה כלכלית.

משפחה שמחה